Call Today!

317.872.3112

The Entry Pavilion for the new Rush Hospital provides a welcoming space for patients and visitors. The focal point of the pavilion is an open-air terrarium, which introduces an exterior landscaped space into the interior without creating air contamination issues associated with interior plantings.

Our team engineered the custom laminated insulated low-iron glass is curved to fit a freestanding AESS steel pipe frame that spans 50 feet through an aperture in roof to provide a sculptural element both inside the Pavilion. The frame, a tilted elliptical cage that tapers to a circle, also provides a means to maintain the exterior (internal) face of the point-supported glass. Each IGU had multiple radii and each piece is unique and most total in excess of 84 square feet.